Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

Innovaatilised tehnoloogilised lahendused sinu koju

Paljud innovaatilised tehnoloogiad, mida oleme harjunud nägema peamiselt internet ja televisiooni vahendusel, on nii hämmastavad, et on raske ette kujutada, et need võiks kunagi inimeste endi kodudes olemas olla. Tegelikkuses on aga innovaatiline kodutehnika liikunud samm-sammult inimestele aina lähemale ning tänapäeval on inimesel lisaks kodu sisekujundamisele võimalik sinna integreerida ka erinevaid innovaatilisi tehnoloogia lahendusi. Kaasaegne tehnoloogia on arenenud nii kaugele, et nüüd on igaühel enda nutitelefonist juhtida televiisorit, valgustust, TonyBet Kasiino rakendust ja isegi reguleerida kodus olevat temperatuuri. Ning arvestades tehnoloogia kiiret arengu lähiajal, siis on eelpool olevad võimalused kodutehnoloogia näol alles algus.

Automatiseeritud robotid

Me oleme veel kaugel funktsionaalsest inimese laadi robotist, mis suudab vabalt tegutseda. See tähendab, et automatiseeritud robotid on juba olemas ja neid kasutatakse juba praegu paljudes kodudes. Seadmed nagu iRobot ja Schbot on loodud selleks, et iseseisvalt kodus ringi liikuda ja põrandaid puhastada. Kodu koristamisega seonduvad mugavused on tarbijapõhiste robotite puhul aasta-aastalt aina edasi arenenud ja üha uuele tasemele jõudnud. Pidev toodete areng ja konkurents võimaldab ka toodete hindu alandada, mis muudab need omakorda kättesaadavaks järjest suuremale hulgale koduomanikele.

Nutikad seadmed

Kuna erinevad nutikad seadmed, näiteks telefonid, kellad ja isegi ehted muutuvad tootjate poolse pideva arenduse tulemusena aina nutikamaks, on nutiseadmete omamise eelised kõigile mõistetavad. Kuidas oleks näiteks külmkapiga, mis suudab kojutulekul pakkuda majaomanikule kosutava klaasi värskendavat vette, mis on ette tellitud otse mobiiltelefonist. Ülimalt vinge aksessuaar ühes innovaatilises nutikodus oleks ka internetiühendusega mikrolaineahi, mida on taaskord võimalik kaugjuhtimise teel tööle panna. Juba praegu saab osta külmkappe, pesumasinat, kuivati ja muid seadmeid, mis on varustatud puuteekraaniga ja hulga anduritega. Mõned neist on isegi Bluetooth ühenduse ja internet ühendusega varustatud, mis võimaldab paigaldada ja kasutada rakendusi otse kodus kasutusel oleva mobiiltelefoni või mõne muu nutiseadme kaudu. Kõige põnevam on nutiseadmete idee juures see, et need muutuvad üha mugavamaks, õppides teie eelistusi ja muutes elu lihtsamaks. Kuigi see tekitab mõned küsimused selle kohta, mida suurandmed ettevõtted võivad jälgida, näiteks seda, mis kellaaegadel te iga päev sööte ja sellist teavet.

Valgustuse juhtimine

Lampide või kodus olevate valgustite sisselülitamine seinalülitist on tänapäeval vanamoodne. Eeldusel, et kodus on paigaldatud õige seadistus, saab nüüd valgustust juhtida mobiilseadmete, puutetundlike paneelide või automaatse süsteemi abil. Nutikat termostaati NEST saab isegi programmeerida nii, et see lülitab kodus tuled sisse ja jahutab siseruumi õhku kohe, enne kui näiteks koduomanik töölt või puhkuselt koju naaseb. See võimaldab kodust juhtsüsteemi programmeerida nii, et see lülitab tuled sisse erinevatel kellaaegadel sedan ii päeval või ka soovi korral öösel. Täiustatud valgustusjuhtimine muutub üha tavalisemaks ning võib eeldada, et see tehnoloogia muutub peagi uutes kodudes standardvarustuseks.

Tsentraliseeritud meelelahutuse seadmed

Kaabeltelevisioon on tänapäeval ülehinnatud, vananenud ja üsna ebamugav. Aeglased ja vigased digiboksid on vaid väike osa iganenud tehnikast. Pole siis üllatav, et praegu toimub voogedastuse revolutsioon. Meelelahutuse tulevik peitub tsentraliseeritud voogedastuse süsteemis, mis pakub koduomanikele — ja külalistele — vahetut juurdepääsu erinevat tüüpi digitaalsele meelelahutusele. Tänu internetipõhistele tellimusteenustele, nagu Netflix, Hulu ja isegi YouTube, saavad koduomanikud suhteliselt odavalt sisu otseülekandena oma telerisse striimida. Loomulikult sõltub see korralikust internetiühendusest, mis on tänapäeval kättesaadav ja olemas pea igas majapidamises.

Pildi allikas: Pexels.com

Поделиться

Ваш комментарий будет первым

    Добавить комментарий