Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

Ratas: on aeg karmistada piiranguid ja koostada lisaeelarve

Et nakatumiste numbrid märtsikuus väheneksid, tuleb juba sel nädalal jõuda piirangute karmistamiseni ja alustada lisaeelarve väljatöötamist, leiab Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

Ratas kirjutas sotsiaalmeedias, et ühelt poolt tuleb kaitsta inimeste tervist, aga teisalt tuleb aidata inimesi ja ettevõtteid tervist hoida ning kriisis toime tulla.

«Mõlemad tähendavad riigi kulude suurenemist. Täiendavad testimised, vaktsineerimise korraldus, tervishoiutöötajate ületunnid, töötasu ja haiguslehtede hüvitised, kriisiabi ettevõtetele, täiendav toimetulekutoetus, abijõud sotsiaaltöötajatele, tõhusam järelevalve, kiiremad investeeringud ja kõik muu, mis aitab inimestel terved püsida ning olukorra paranemisel tööd jätkata.»

«Et nakatumiste numbrid märtsikuus väheneksid, tuleb juba sel nädalal jõuda piirangute karmistamiseni ja alustada lisaeelarve väljatöötamist,» teatas endine peaminister, kes uue valitsuse koosseisu ise ei kuulu.

Ratas märkis, et eelmisel kevadel samal põhimõttel koostatud lisaeelarve tähendas riigile täiendavaid kulusid üle 2,2 miljardi

«Kriisi alguses arvas Reformierakonna auesimees, et selle ületamiseks võib nii otsese kui kaudse riigipoolse abina vaja minna kuni 9 miljardit eurot,» viitas Ratas Siim Kallasele ja jagas valitsuse teadusnõukoja juhi Irja Lutsari kommentaari ERR-ile.

Ratas märkis ERR-ile antud intervjuus, et tema pöördumine ei tähenda, et koalitsioonis oleks tekkinud vastasseis.

«Ma ei arva, et valitsus käib eri jalga. Need ongi väga keerulised ja rasked otsused. Tänast valitsust ja valitsuskabinetti ma toetan. Aga need rasked otsused tuleb ära teha, ja ma arvan, et valitsus on selles väga ühtne. Seda näitab ka see, et valitsus arutab seda mitte ainutl hommikul, vaid ka õhtu poole. Nii et valitsus võtab seda väga tõsiselt,» lausus Ratas.

«Küsimus pole selles, kas käia teist teed (kui eelmisel kevadel). Tuleb seista üheskoos nagu ühiskond seisis aasta tagasi. See pole absoluutselt mingisugune koalitsiooni või opositsiooni küsimus. See on küsimus tervisest, majandusest ja tööhõivest,» lisas ta.

Ratas märkis, et lisaeelarve vajaduse tingib töötukassade reservide, millega mullu kevadel majandust ja tööhõivet hoiti, puudumine.

Ratase hinnangul peaks valitsus toetama teadusnõukoja tehtud ettepanekuid.

Valitsus kohtus teisipäeva hommikul teadusnõukojaga ja kuulas nende soovitusi karmistada piiranguid. Valitsus langetab oma otsused neljapäeval.

Toimetaja: Urmet Kook, Madis Hindre, Marko Tooming

Поделиться

Ваш комментарий будет первым

    Добавить комментарий