Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

Narva plaanib eestikeelset hariduskompleksi

Narva soovib uut keelekümbluskooli ja lasteaeda. Keelekümblus on Narvas väga populaarne eesti keele õppimise meetod, kui seni on see paljudele lastele olnud kättesaamatu.

Narvas on üks keelekümbluslasteaed ja riigile kuuluv keelekümbluskool, millest on selgelt vähe, kuna nõudlus on palju suurem. Vanalinna riigikool soovis kolm aastat tagasi õppekohtade arvu suurendada, kuid põrkus toona linnavalitsuse vastuseisule, kuna kardeti konkurentsi munitsipaalkoolidele. Narva uus linnavõim soovib keelekümblust laiendada ja avada riigi toel veel ühe keelekümbluspõhikooli ja lasteaia, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Kõik vanemad tahavad ju, et lapsed eesti keelt oskaksid ja keelekümblus on edukas metoodika. Narva Vanalinna Riigikooli on suur konkurss, sisuliselt kõik Narva lapsukesed tahaksid minna keelekümbluslasteaeda. Need ümberkorraldused vastavad päris kindlasti Narva lastevanemate ootustele, Narva vene lastevanemate ootustele, kes pigem suunavad praegu oma lapsi Narva Eesti Gümnaasiumisse selleks, et eesti keeles õppida. Siis tekib veel üks võimalus, et Narvas valdavalt eesti keeles saada põhiharidust,» rääkis Narva linnapea Katri Raik.

Riik on valmis Narva ambitsioonikaid plaane toetama koos riigigümnaasiumide ehitamisega. Uus keelekümbluspõhikool peakski tekkima vene kodukeelega lastele mõeldud riigigümnaasiumi kõrvale.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna ütles, et riik on valmis lähima kahe aasta jooksul üle 24 miljoni euro keelekümblusesse investeerima.

Eestikeelne hariduskompleks, kuhu praeguse kava järgi ehitatakse eestikeelne riigigümnaasium, eesti põhikool ja lasteaed, võiks linnavõimu arvates hõlmata ka kõrvalasuvat keelekümblus-riigikooli, kuid see teema on Narvas veel läbi vaidlemata.

Toimetaja: Aleksander Krjukov, ERR

Foto: Ken Mürk/ERR

Поделиться

Ваш комментарий будет первым

    Добавить комментарий